Trots

Voor het Vlackeland is 2011 een glansrijk jaar geweest op mediagebied. Het begint al in maart met een prachtig artikel en mooie foto's in de Seasons "Tuinen". Dan volgt "Tuin Exclusief"  en het hoogtepunt komt in september als we in de Gardens Illustrated staan met zelfs op de omslag een foto van het Vlackeland ! De beroemde tuinfotograaf Jurgen Becker heeft de foto's gemaakt en het lovende artikel is van de heel speciale tuingoeroe James Alexander Sinclair. Mooier kan het niet !         
Dan plaatst Jurgen Becker diverse foto's van het Vlackeland  in een watertuinen-kalender voor 2012 en een grassen-kalender voor 2013. De foto's van het Vlackeland staan daar tussen foto's van plantcombinatie's van Piet Oudolf en Peter Janke. Daar ben ik trots op !
Om het mediaverhaal van 2011 af te ronden,  in november verschijnt er nog een duitse "glossy" - Pavillon genaamd - met een mooi artikel en als laatste het duitse tuinenboek " Landhaus Gärten ", met daarin tuinen uit Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en Nederland . De poëtische verhalen zijn geschreven door Evelyn Thieme en de schitterende tuinfoto's zijn andermaal genomen door Jürgen Becker.
Jürgen heeft heel wat vroege en late uurtjes over het Vlackeland gelopen met zijn statief en camera en dat heeft geresulteerd in een enorme hoeveelheid prachtige foto's. Willy en ik plagen Jürgen met onze overtuiging dat de foto's van Willy toch het allermooist blijven.

Madelien

P.S. Klikken op onderstaande foto's opent het desbetreffende artikel. Klikken op de titel onder de foto opent de website van de uitgever.

monjardin
Mon Jardin 

october 2013 

pflanzenvielfalt Landhaus - Gärten
Paradiese ohne Grenzen - Jürgen Becker

gartenpraxis
Garten Praxis 

marz 2013 


Seasons Tuinen

Maart 2011


de tuin exclusief
De Tuin Exclusief 

najaar 2011 Gardens Illustrated

september 2011


Pavillon
Pavillon 2011 - 1

Het Vlackeland is een lusthof voor alle zintuigen
PZC 10 augustus 2010